Hangi Tütsüler Ne Amaçla Kullanılır?
1. DEFNE
Defne, isminin nehir tanrısının su perisi kızı Daphne’den alır. Korunmak için kendi dileğiyle bir defne ağacına dönüşen Daphne bugün kokusuyla kötü enerjileri temizler, ritüellerimize yeni dilekleri, o dilekleri gerçekleştirme gücünü, gelişimi, değişimi, dönüşümü getirir. Yeni dileklerimize, niyet ve isteklerimize odaklanmaya yardımcı olur. Yıllardır ritüellere, dualara eşlik eden bu bitki tüm bilgeliğiyle senin de yanında olsun. e
2. GÜNLÜK
Günlük tütsüsü, yüksek titreşimiyle, saf olan halimize dönmek için hayal gücünü derinleştiren, basiretimizin artması için yani yaşanılan durumlara daha derin bir bakış açısı getirmemiz gerektiğinde kullanılan bir reçinedir. Kullanıldığı yerde bakterileri azaltan günlük tütsüsü, Eski Mısır’da hasta odalarında bedensel ve ruhsal şifa amacıyla kullanılmıştır. Bulunduğunuz alanlara ve sizlere şifa olsun.
3. LAVANTA
iLavanta adı "yıkamak" anlamına gelen Latince "lavare" fiilinden gelmiştir. Bir arınma ve yıkanma ritüeliyle eşleşen lavanta kokusu tütsü formunda sıcak ve sedatif bir ortam yaratır. Bu sebeple barışın ve huzurun kokusu olarak bilinir. Uykusuzluğa iyi gelir ve uyumadan önce kullanımı yaygındır. Anksiyete ve zihinsel gerilimi azaltmak için kullanılan bu koku, benliğinizle huzurlu bir ortamda buluşabilmeniz için setimizde yerini aldı.
4. ADAÇAYI
Derin temizlik ve enerjiyi nötrleme konusunda kullanılan adaçayının ritüeller ve törenlerde kullanılmasına yönelik ilk kayıtlar Kızılderililere aittir. Bu toplumların çoğu için adaçayı “Kutsal Bilge” adıyla anılır. Adaçayı istenmeyen enerjilerden kurtulmak, refah ve korunma istemek için kullanılır. Adaçayını bir niyetle yakarak, bitkinin bilge ruhunun arındırıcı ve koruyucu enerjisini alanınıza taşırsınız.
5. MÜR
Hz. İsa doğduğu zaman sunulan üç armağandan biri olarak bahsedilen Mür, Hz. İsa'nın ölümünde ve cenazesinde de kullanılmıştır. Kökeni Antik Mısır'a dayanan bu koku Hıristiyan ve İslam aleminde de kullanılmaya devam edilmiştir.
Mür; parçası olduğumuz hakikatin birliğini anlamamız niyetiyle setimizle yer aldı.
6. ÜZERLİK
Üzerlik bitişlerin ve başlangıçların kokusudur. Doğanın kuralı, solan yaprağın dökülmesidir. Üzerliğin diğer bir adı olan mezarlık çiçeği, ölümü yani bitirmeyi temsil eder. Üzerlik ise yüksek frekansı ile benliğimize tutunan ve varlığımıza hizmet etmeyen enerjilere son vermemize yardımcı olur. Bizi nazardan ve yaşam alanınızdaki düşük frekanslı enerjilerden korur.
7. PALO SANTO
İspanyolcada Palo Santo kutsal ağaç anlamına gelir. Çam, limon ve nane notaları içeren odunsu bir kokudur. Güney Amerika'nın Şamanik tarihinde, Palo Santo'nun olumsuzlukları ve engelleri ortadan kaldırdığı ve iyi talihi çektiği söylenir. İsminin manasını kokusunda yaşatan Palo Santo yaktığınız andan itibaren sizi kutsal bir alana davet eder.
Yorum Yazın